Dokumentum műfajú filmek

Film keresés műfaj szerint. Dokumentum műfajú filmek listája. Összesen: 94 dokumentum film.

Az Adamanton

Az Adamanton (2023) képek

Sur l'Adamant / On the Adamant

A berlini Arany Medve-díjas francia dokumentumfilm egy úszó pszichiátriai központ betegeiről és gondozóiról szól. Az Adamant egyedülálló napközi. Párizs szívében, a Szajnán található úszó építmény a mentális zavarokkal küzdő felnőtteket fogadja, és olyan ellátást kínál, amely segíti a gyógyulásukat vagy a lelkiállapotuk javítását.

Gyártási év2023 Országfrancia

Exhibition on Screen: Tokió művészete

Exhibition on Screen: Tokió művészete (2023) képek

Exhibition on Screen: Tokyo Stories

Az oxfordi Ashmolean múzeum jelentékeny időszaki tárlata adta az ötletet, hogy a Tokió művészete című Exhibition on Screen epizódban bemutassuk a 400 éves Tokió hihetetlenül gazdag kultúráját: Hokuszai és Hiroshige finom fametszeteitől kezdve a pop art stílusú plakátokon, a kortárs fotóművészeten, a mangán, a filmművészeten át egészen a napjainkban, az utcán készülő műalkotásokig.

Gyártási év2023 Országangol

Rudolf Nureyev – Don Quixote

Rudolf Nureyev – Don Quixote (1973) képek

Don Quixote

Ezt az épített színpadi elemek közé megálmodott táncfilmet 1973-ban forgatták egy ausztrál repülőtéri hangárban, 40 fokban, 25 napon keresztül. Rudolf Nyurejev és Sir Robert Helpmann az Ausztrál Balettel együtt alkotta meg a Don Quijotét, melyet Elérhetetlen álom címen is ismernek.

Gyártási év1973 Országausztrál

The Rolling Stones - Sweet Summer Sun - A Hyde Park-i koncert

The Rolling Stones - Sweet Summer Sun - A Hyde Park-i koncert (2013) képek

The Rolling Stones: Sweet Summer Sun - Hyde Park Live

2013 nyár, London,Hyde Park – A Rolling Stones történelmi és diadalmas visszatérése. 100.000 rajongó, minden korosztály egyforma rajongással nézte és hallgatta Mick Jeggert, Charlie Watts-ot, Keith Richards-t és Ronnie Wood-ot , A Rolling Stones ismét ötcsillagos koncertet adott a rajongóknak, melyet a közönség és a kritikusok egyaránt az egekig magasztaltak.

Gyártási év2013

Tisza-tó, az ember alkotta paradicsom

Tisza-tó, az ember alkotta paradicsom (2023) képek
A Tisza évezredek óta kanyarog az Alföldön. Mióta az ember is megjelent a partján, próbálja a szolgálatába állítani a szőke folyót. Vizét issza, öntöz vele, felszabdalta és kiegyenesítette. 50 éve pedig megállította, hogy egy nagy víztározót csináljon belőle.

Gyártási év2023 Országmagyar

A 999-es szoba

A 999-es szoba (2023) képek

Chambre 999 / Room 999

1982-ben Wim Wenders A 666-os szoba című filmjében megkérdezte 16 kollégáját, hogyan látják a mozi jövőjét. Az időközben eltelt negyven év a filmiparban rengeteg változást hozott, a kábeltévé, a VHS és DVD, majd a streaming megjelenésével, legutóbb pedig a pandémia miatt jósolták a mozi halálát.

Gyártási év2023 Országfrancia

Exhibition on Screen: Mary Cassatt - A Modern Nő portréja

Exhibition on Screen: Mary Cassatt - A Modern Nő portréja (2023) képek

Mary Cassatt: Painting the Modern Woman

Az Exhibition on Screen angol képzőművészeti dokumentumfilm-sorozat következő epizódja, a MARY CASSATT: A MODERN NŐ PORTRÉJA 2023 szeptemberében jelenik meg a hazai művészmozikban.

Gyártási év2023 Országangol

ABBA: A film

ABBA: A film (1977) képek

ABBA: The Movie

ABBA: A film - 4K digitálisan felújított változat. Lasse Hallström nagyot markolt a műfajkínálatból. Munkája egyszerre koncertfilm és az ABBA színfalak mögötti életének portréja. A zenekar tomboló sikerű ausztrál turnéját kíséri végig, a repertoárt kéttucatnyi slágerrel illusztrálva.

Gyártási év1977 Országsvéd ausztrál

Varrat

Varrat (2023) képek

Ink

A Varrat című, egész estés dokumentumfilm a tetoválás és azon belül a magyar tetoválás történetéről, múltjáról, jelenéről és lehetséges jövőjéről szól.

Gyártási év2023 Országmagyar

Kang Daniel - My Parade

Kang Daniel - My Parade (2023) képek

Kangdaniel: My Parade


Gyártási év2023 Országdél-koreai

Exhibition on Screen: Leonardo mesterművei

Exhibition on Screen: Leonardo mesterművei (2019) képek

Leonardo: The Works

Leonardo da Vinci a világ legismertebb művésze. E-film fókuszában, amely halálának 500. évfordulója alkalmából készült, páratlan festményei és rajzai állnak.

Gyártási év2019 Országangol

Exhibition on Screen: Művészetek kertje – Amerikai Impresszionisták

Exhibition on Screen: Művészetek kertje – Amerikai Impresszionisták (2017) képek

The Artist's Garden: American Impressionism

Az Exhibition on Screen sorozat 3. évadának sikerfilmje, A modern kert festői: Monet-tól Matisse-ig után most ismét egy olyan filmet láthat a közönség, amelynek témája a kert. A film a Florence Griswold Múzeum rendkívül népszerű kiállítása (Festői kertek: Amerikai impresszionizmus és kertfestészet) alapján készült.

Gyártási év2017 Országangol

Elveszett Leonardo

Elveszett Leonardo (2021) képek

The Lost Leonardo

Hogy miért ekkor a festmény jelentősége? Ez nemcsak egy király rendelte arckép Jézus Krisztusról! Ez a táblakép tükrözi Leonardo festészeti technikákról és az időről, öröklétről, világegyetemről való gondolkodását.

Gyártási év2021 Országfrancia

Exhibition on Screen: Rembrandt

Exhibition on Screen: Rembrandt (2018) képek
Minden Rembrandt-kiállítást nagy várakozás előz meg, de a most bemutatandó tárlat, mely a londoni National Gallery és az amszterdami Rijksmuseum közreműködésével jött létre, felülmúlja az eddigieket.

Gyártási év2018 Országausztrál

Az utolsó valcer

Az utolsó valcer (1978) képek

The Last Waltz

A hatvanas-hetvenes évek legendás zenekara volt a rock, a country és a bluegrass sajátos keverékét játszó The Band együttes. A népszerű csapat több mint tizenöt éven keresztül járta útját. A San Francisco-i Wintenlandban tartották a búcsúkoncertjüket, ott, ahol először léptek fel The Band néven. Az utolsó valcer egy egész korszak méltó lezárása, a koncerten legendás zenészek, a hippikorszak nagyjai adták egymásnak a hangszereket.

Gyártási év1978

Exhibition on Screen: A fotórealista Hopper

Exhibition on Screen: A fotórealista Hopper (2022) képek

Exhibition on Screen: Hopper - An American Love Story

A fotórealizmus az USA-ban az 1960-as évek végétől, Európában 1972-től kezdődő festési irányzat, mely a fényképezésen alapszik, és a részletek aprólékos kidolgozása jellemzi. A pop-artból nőtt ki azoknak a festőknek a kezdeményezésére, akik rajongtak a fényképek világáért.

Gyártási év2022 Országangol

Egy újságíró meggyilkolása

Egy újságíró meggyilkolása (2022) képek

The Killing of a Journalist

Egy fiatal, ambiciózus oknyomozó újságírót és menyasszonyát saját otthonukban agyonlőnek Szlovákiában. A merénylet nagy közfelháborodást vált ki. Az emberek az utcára vonulnak, amikor egy informátornak köszönhetően a szerkesztőségbe eljuttatott titkos aktából kiderül, hogy a gyilkosság megbízója feltehetően az ország egyik kétes hírű üzletembere volt.

Gyártási év2022

A nemzet aranyai

A nemzet aranyai (2023) képek

Golden Legends

A film hősei azok a magyar vízilabda-legendák, akik 1997 és 2008 között végigverték a világot.

Gyártási év2023 Országmagyar

A művészet templomai – Az Alhambra

A művészet templomai – Az Alhambra (2022) képek

Los constructores de la Alhambra

1340-et írunk. I. Juszuf szultán tudva, hogy Granada központú birodalmát hamarosan kiszorítja Európából a környező királyságok előrenyomulása, az Alhambra építtetésébe kezd, hogy fejlett civilizációjáról örök nyomot hagyjon. Ibn al-Hatib nagyvezír, aki egyben költő és korát jóval meghaladó polihisztor is, oroszlánrészt vállal a nagyratörő vállalkozás sikerre vitelében.

Gyártási év2022 Országspanyol

Saját erdő

Saját erdő (2023) képek
A Saját erdő rendhagyó portré Nádas Péter íróról. A filmben egy fegyelmezett, reflektív ember beszél az élet néhány, mindannyiunk számára fontos jelenségéről, mint az ökológiai katasztrófa, az öngyilkosság, a szerelem és a kultúra.

Gyártási év2023 Országmagyar
Műfaj: Dokumentum filmek. 94 film, 5 oldalon.
Szponzorált tartalom
Ehhez a blokkhoz jelenleg nincs tartalom.
Film kategóriák
Legújabb képgalériák