Dráma műfajú filmek - 34. oldal

Film keresés műfaj szerint. Dráma műfajú filmek listája. Összesen: 677 dráma film.

A kölyök

A kölyök (1921) képek

The Kid

Egy leányanya - karján újszülött babájával - elhagyja a szülőotthont, mögötte cinikusan összenevetnek a kapusok. Az anya fájdalmas tépelődés után egy Limousine-ba teszi kisbabáját, majd reményvesztetten elindul a folyó felé. Mire lelkiismeretfurdalástól és érzelmi sokktól gyötörten visszafut gyermekéért, az autót már ellopták a tolvajok. Az utcára kitett, árva kisfiú végül egy magányos, szegény kisemberhez kerül és elválaszthatatlan társakká válnak.

Gyártási év1921 Országamerikai

A Sierra Madre kincse

A Sierra Madre kincse (1947) képek

The Treasure of the Sierra Madre

Három szerencsétlen sorsú amerikai összeverődik, hogy szerencsét próbáljon Mexikóban. Egyikük, egy idősödő aranyásó folyton arról áradozik a többieknek, micsoda kincsre bukkant, majd hogyan veszítette el az utolsó krajcárig. A feltüzelt képzeletű cimborák meggyőzik, hogy induljanak közös aranyásó expedícióra.

Gyártási év1947 Országamerikai

Jézus élete

Jézus élete (1997) képek

La vie de Jésus

Freddy és haverjai munkanélküliek, motorjaikkal garázdálkodnak. Amikor megtudja hogy Marie-nek egy fiatal arab bevándorló udvarol, elhatározza, hogy megleckézteti.

Gyártási év1997 Országfrancia

Szerelmünk lapjai

Szerelmünk lapjai (2004) képek

The Notebook

Allie és Noah tizenévesek voltak, amikor találkoztak, az első pillanattól kezdve rokonszenveztek egymással. Kibontakozó szerelmük hamar beteljesedik. A lány gazdag szülei azonban ellenzik kapcsolatukat, így a két fiatal útja elválik egymástól.

Gyártási év2004 Országamerikai

Alkony sugárút

Alkony sugárút (1950) képek

Sunset Boulevard

Hollywood, Sunset Boulevard. A filmsztárok legfelkapottabb lakóhelye. Az egyik luxusvilla úszómedencéjéből meggyilkolt férfit halásznak ki a helyszínre érkező rendőrök. Három golyó végzett vele: egyet kapott a hasába, kettőt a hátába.

Gyártási év1950 Országamerikai

A dicsőség ösvényei

A dicsőség ösvényei (1957) képek

Paths of Glory

Az első világháborúban Párizstól 28 km-re megmerevedett a front és egy folyamatos, zegzugos lövészárok-rendszer alakult ki, amelyben francia közkatonák küszködtek a mindennapi apró kis győzelmekért a németek ellen, melyet parancsra teljesítettek.

Gyártási év1957 Országamerikai

Menny és pokol

Menny és pokol (1963) képek

Tengoku to jigoku / High and Low

A könnyed amerikai thriller érdekesen komor japán filmváltozatában, amikor a váltságdíjat követelő bűnözők a gazdag cipőgyáros fia helyett tévedésből a sofőrje fiát rabolják el, a gyáros erkölcsi dilemmája kerül a középpontba.

Gyártási év1963 Országjapán

Arábiai Lawrence

Arábiai Lawrence (1962) képek

Lawrence of Arabia

T. E. Lawrence a Brit Hadsereg hadnagya az első világháborúban. Feladata nem túlságosan izgalmas: különböző haditérképeket kell megfelelő színűre kifestenie. Amikor végre egy megfigyelői megbízatást kap az egykori Török Birodalom területén, nagy elszántsággal veti bele magát a munkába. Amikor azonban megbízatása helyszínére érkezik, megtudja, a dolgok egészen máshogy festenek mint ahogy azt gondolta.

Gyártási év1962 Országangol

Élni

Élni (1952) képek

Ikiru / To Live

Ez a modern Japán körképét megrázó személyes drámába foglaló és klasszikus stílusban megelevenítő remekmű egy özvegy kistisztviselőről szól, aki megtudván, hogy gyógyíthatatlan beteg, értelmet próbál adni életének.

Gyártási év1952 Országjapán

A sebhelyesarcú

A sebhelyesarcú (1983) képek

Scarface

Kubából emigrált az Egyesült Államokba Tony Montana, a Sebhelyesarcú. A bűnözőnek sikerült megtévesztenie a Bevándorlási Hivatalt és megkapja a letelepedési engedélyt.

Gyártási év1983 Országamerikai

Acéllövedék

Acéllövedék (1987) képek

Full Metal Jacket

Igazi szupercsapatot láthatunk akció közben Stanley Kubrick kitűnő filmjében, amelynek tárgya a vietnami háború és az a folyamat, amely során a katonák lassan elvesztik emberi mivoltukat és gyilkológépekké válnak.

Gyártási év1987 Országamerikai

Ne bántsátok a feketerigót!

Ne bántsátok a feketerigót! (1962) képek

To Kill a Mockingbird

Az amerikai ''forró'' Dél: Alabama állam az 1930-as években. Dúl a fajgyűlölet, így amikor az egyik városkában megerőszakolnak egy fiatal fehér nőt, szinte mindenki szentül hiszi, hogy csakis egy fekete lehet a tettes.

Gyártási év1962 Országamerikai

Szigorúan bizalmas

Szigorúan bizalmas (1997) képek

L.A. Confidential

A két nyomozó, a karrierista Ed Exley (Guy Pearce) és az ökléért tartott Bud White (Russell Crowe) ki nem állhatják egymást. Egy nap azonban kénytelenek összefogni, ha életben akarnak maradni. Az angyalok városában valaki megpróbálja átvenni az alvilág irányítását.

Gyártási év1997 Országamerikai

Mint a csillagok a földön

Mint a csillagok a földön (2007) képek

Taare Zameen Par / Like Stars on Earth

Ishaan Awasthi egy nyolcéves kisfiú, akinek világa tele van csodákkal, amelyeket úgy tűnik, senki más nem értékel.

Gyártási év2007 Országindiai

Dangal

Dangal (2016) képek
A Dangal című életrajzi film Mahavir Singh Phogat életét mutatja be, aki birkózásra tanította lányait, Babita Kumarit és Geeta Phogatot. Ennek köszönhetően Geeta Phogat lett az első indiai birkózónő, aki aranyérmet szerzett a 2010-es Nemzetközösségi játékokon 52 kg, míg testvére, Babita Kumari ezüstérmes lett az 55 kilogrammos mezőnyben.

Gyártási év2016 Országindiai

Az apa

Az apa (2020) képek

The Father

Anthony nyolcvan körüli férfi, egyre mélyebbre süllyed a demencia állapotába. Éppen elmarja maga mellől az ápolóját, amikor lánya, Anna bejelenti, hogy Londonból Párizsba költözik a barátjával.

Gyártási év2020 Országangol

Mindent Éváról

Mindent Éváról (1950) képek

All About Eve

A negyvenes sztár, Margo kegyeibe beférkőző ambíciózus kezdő, Eve maróan szatírikus karriertörténete a film. A színház könyörtelen, gátlástalan világa a korabeli Amerika hidegháborús légkörét tükrözi. A különös szépségű és drámai erejű Bette Davis a bizonytalanságát agresszivitással kompenzáló, excentrikussága ellenére is melegszívű, idősödő sztár megformálásáért elnyerte a legjobb női alakítás díját Cannes-ban.

Gyártási év1950 Országamerikai
Műfaj: Dráma filmek. 677 film, 34 oldalon.
Szponzorált tartalom
Ehhez a blokkhoz jelenleg nincs tartalom.
Film kategóriák
Legújabb képgalériák