Akváriumban élni

Vonarstraeti / Life in a Fishbowl

Akváriumban élni (Vonarstraeti / Life in a Fishbowl)
Mindenkinek van valami rejtegetnivalója. Három különböző ember története, akiknek a sorsa egy éjszaka visszavonhatatlanul összefonódik.


IMDb:7.3/10 1.7 ezer szavazat

Toplista
16 éven felülieknek!Gyártási év2014 Ország Műfaj Mozipremier2015. augusztus 27.

Három ember története egy éjszaka visszavonhatatlanul összefonódik. Mindhárman kettős életet élnek és mindannyiuknak van valami rejtegetnivalója. Eik jó anya, de hogy el tudja tartani kislányát, éjszakánként call girlként keres pénzt. Móri egykori író, aki tragikus múltja elől menekül az italba, iszákossága közben hajléktalanná válik. Sölvi sikeres bankár, de egy céges csalás hatására morális dilemmába kerül. Sorsuk egy éjszaka keresztezi egymást, mindhárman kénytelenek elszámolni a múltjukkal, és a jelennel, hogy képesek legyenek ismét tükörbe nézni, és magukon kívül a környezetükön is segítsenek.

Baldvin Zophoníasson rendező drámája a gazdasági válság kezdetekor játszódik, amely Izlandot különösen keményen sújtotta. Filmje érzékletesen mutatja be az izlandi társadalmat, és annak aktuális állapotát, három különböző ember történetét követve, akiknek a sorsa egy éjszaka összefonódik és megváltoztatják egymás életét.
Alkotását már most minden idők legjobb izlandi filmjeként emlegetik. Az Izlandi Filmakadémia Edda-díjátadóján is tarolt a film, elnyerve 12 kategóriában a legjobb izlandi filmnek járó elismerést, többek között a legjobb film, rendező, forgatókönyvíró, színész díjait. Az Akváriumban élni világpremierje a rangos Zürichi Nemzetközi Filmfesztiválon volt, ahol különdíjat kapott, majd bejárta a világ filmfesztiváljait, szerepelt többek között Palm Springsben, Kijevben, Isztanbulban, és Tallinnban, utóbbi helyen elnyerte a legjobb film díját. Az Akváriumban élni volt Izland Oscar-nevezettje a legjobb idegen nyelvű film kategóriában.

Akváriumban élni (Vonarstraeti / Life in a Fishbowl) angol feliratos előzetes

Akváriumban élni (Vonarstraeti / Life in a Fishbowl) izlandi film
Akváriumban élni (Vonarstraeti / Life in a Fishbowl) magyar poszter
Szereplők
Rendező
Forgatókönyv
Operatőr Jóhann Máni Jóhannsson
Vágó Sigurbjorg Jonsdottir
Zene
Látványtervező Gunnar Pálsson
Jelmez, kosztüm Margrét Einarsdóttir
Producer
Stúdió The Icelandic Filmcompany Axman Productions Harmonica Films
FilmforgalmazóVertigo Média Kft.
Hossz127 perc (2 óra 7 perc).
Korhatár16 éven aluliaknak nem ajánlott!
LinkekIMDb

Hasonló filmek dráma kategóriában

Kapcsolódó linkek

Akváriumban élni - nyomtatható változat

Akváriumban élni - Küldd el levélben!

2015-08-26 09:37:49
Szponzorált tartalom