Kosok

Hrútar / Rams

Kosok (Hrútar / Rams)
A távoli izlandi legelőkön két testvér, akik több évtizede nem beszélnek egymással összefog, hogy megmentsék mindazt ami számukra fontos: a juhokat.


IMDb:7.3/10 13.2 ezer szavazat

Toplista
16 éven felülieknek!Gyártási év2015 Ország Műfaj Mozipremier2015. december 10.

A festői szépségű izland egyik elszigetelt völgyben él a birkatenyésztő testvérpár, Gummi és Kiddi. Egy telken laknak, azonos életmódot élnek: az ország legjobb vérvonalú, díjnyertes juhait tenyésztve, de ezek ellenére 40 éve nem állnak szóba egymással. Csak távcsövön kémlelik mit csinál a másik és ha muszáj pásztorkutyáik segítségével kommunikálnak egymással. Persze hogy figyelik egymást, mert versenyeznek is, ki lesz a legjobb ősi juhállomány díjazottja. Kettejük közötti állandó harc azonban gyökeresen megváltozik, amikor Kiddi birkáit végzetes betegség támadja meg és az egész völgy állattartása veszélybe kerül. A hatóságok arra a döntésre jutnak, hogy csak úgy tudják megállítani a kórt, ha az összes birkát levágják. Ezzel viszont halálra ítélik a gazdákat és nem csak a fő bevételi forrásuktól esnek el, de az évszázadok alatt nemesített fajta is kihal.
De Gummi és Kiddi ne adja fel ilyen könnyen! A testvérek ráébrednek, hogy csak úgy menthetik meg magukat és a jószágokat, ha ennyi évnyi haragtartás után újra összefognak a maguk módján...

Grímur Hákonarson gyönyörű tájakra kalauzoló, fanyar humort ötvöző drámája a Cannes-i Nemzetközi Filmfesztiválon az Un Certain Regard szekció fődíját nyerte, néhány hónappal később pedig Kolozsváron a Zsűri Különdíját és a Közönségdíjat is megnyerte.

Kosok (Hrútar / Rams) feliratos előzetes

Kosok (Hrútar / Rams) izlandi filmdráma
Kosok (2015) poszter
Szereplők
Rendező
Forgatókönyv
Operatőr Sturla Brandth Grovlen
Vágó Kristján Loamfjöra
Zene
Látványtervező Bjarni Massi
Jelmez, kosztüm Ólöf Benediktsdóttir Margrét Einarsdóttir
Producer
Stúdió Film Farms
FilmforgalmazóMozinet
Hossz93 perc (1 óra 33 perc).
Korhatár16 éven aluliaknak nem ajánlott!
LinkekIMDb

Kosok (2015) díjak és jelölések:

Cannes-i fesztivál (2015) - Un Certain Regard díj: Grímur Hákonarson

Hasonló filmek dráma kategóriában

Kapcsolódó linkek

Kosok - nyomtatható változat

Kosok - Küldd el levélben!

2015-10-30 19:27:27
Szponzorált tartalom