Az óra

Glory / Slava

Az óra (Slava)
Egy vasúti dolgozó több millió készpénzt talál a sínek között és becsületesen átadja a rendőröknek. A PR ügyvezető igazgató úgy dönt, kihasználja a helyzetet.


IMDb:7.6/10 2.5 ezer szavazat

Toplista
12 éven felülieknek!Gyártási év2016 Ország Műfaj Mozipremier2017. június 8.

Egy vasúti alkalmazott csöndben teszi a dolgát a munkahelyén, ahol eseménytelenül telnek hétköznapjai, miközben egyébként is kerüli a feltűnést. Egy napon a sínek között egy halom pénzt talál, és a becsületes férfinak meg sem fordul a fejében, hogy megtartsa a milliókat, inkább átadja a hatóságoknak. A közlekedési vállalat PR igazgatója a becsületes megtalálóban nemcsak a cég imázsát javító lehetőséget lát, hanem egyúttal arra is fel akarja használni a mit sem sejtő férfit, hogy segítségével eltussoljon egy korrupciós botrányt a cégnél. A kisember élete örökre megváltozik, s minél jobban szabadulna a korrupció és bürokrácia útvesztőiből, annál mélyebbre süllyed a fertőben. És ha mindez nem volna elég, még az apjától örökölt karóráját is elveszik tőle, s helyette jutalomként egy ócska digitális órával jutalmazzák meg. A férfi pedig semmi mást nem szeretne, mint kikerülni a reflektorfényből és visszakapni régi életét, valamint a családi karórát.

A bolgár rendezőpáros, Kristina Grozeva és Petar Valchanov (A lecke), második játékfilmjének világpremierje a Locarnói Nemzetközi Filmfesztivál versenyprogramjában volt, ahol Az óra a nemzetközi filmklub zsűri különdíját kapta. Az óra ezután számos nemzetközi filmfesztiválon szerepelt sikeresen, több tucat elismerést kapott, és díjazták Amerikában, Ázsiában és Európában is. Az alkotás, ami a korrupció, a hatalommal való visszaélés, az osztálykülönbségek és a városi és vidéki lét különbségeit tárja fel korunk Bulgáriájában, fontos társadalmi kérdéseket feszeget. A főszerepben látható Stefan Denolyubov, Margita Gosheva és Ana Bratoeva a rendezőpáros előző filmjében, A leckében is szerepeltek, ami a Tokiói Nemzetközi Filmfesztiválon a zsűri különdíját nyerte el.

Az óra (Slava) hivatalos előzetes angol felirattal

Az óra (Slava) filmdráma
Az óra (Slava/Glory) poszter
Szereplők | Karakterek
Tzanko Petrov
Julia Staykova

Rendező
Forgatókönyv
OperatőrKrum Rodriguez
VágóPetar Valchanov
Zene
Jelmez, kosztümKristina Tomova
Producer
Stúdió
FilmforgalmazóVertigo Média Kft.
Hossz101 perc (1 óra 41 perc).
Korhatár12 éven aluliaknak nem ajánlott!
LinkekIMDb

Hasonló filmek dráma kategóriában

Kapcsolódó linkek

Az óra - nyomtatható változat

Az óra - Küldd el levélben!

2017-05-29 11:30:16
Szponzorált tartalom