Viszontlátásra odafönt

Au revoir la-haut / See You Up There

Viszontlátásra odafönt (See You Up There) dráma, háborús
Az első világháború két veteránja a testi-lelki szenvedéséért, bosszút esküszik a haza ellen, amely csak a hősi halottakat ünnepli.


IMDb:7.4/10 10.6 ezer szavazat

Toplista
16 éven felülieknek!Gyártási év2017 Ország Műfaj Mozipremier2018. március 29.

A szadista Pradelle főhadnagy (Laurent Lafitte) a háború utolsó óráiban levezényel egy teljesen értelmetlen rohamot a kitüntetés reményében. A két szerencsétlen közkatona, Édouard (Nahuel Pérez Biscayart) és Albert (Albert Dupontel) csaknem az életükkel fizetnek ezért.
A vérfürdő maradandó károkat okozott a túlélőkben. Édouard az utolsó csatában elvesztette a fél arcát, ezért arra kéri Albertet, hogy ne küldje vissza a családjához, inkább nyilváníttassa halottnak. Albert bajtársiasságból gondoskodni kezd fiatal társáról, aki a rajztehetségét kihasználva olyan maszkokat készít, amelyek nemcsak elfedik a sérülését, de igazi érzelmeket is képesek kifejezni. A két barát bosszút esküszik a haza ellen, amely csak a halottakat ünnepli, a megnyomorítottakkal nem törődik: extravagáns emlékművek ígéretével csalnak ki pénzt a háborún meggazdagodottaktól és az államtól, hogy aztán a megbízási díjjal lelépjenek. A tét számukra egymillió frank, azonban ha lebuknak, az életükkel fizetnek érte. Erre pedig minden esélyük megvan, ugyanis éppen a legkritikusabb pillanatban tűnik fel újra a pszichopata főhadnagy.

A César-díjas Albert Dupontel rendező, Pierre Lemaitre világhírű, Goncourt-díjas (Franciaország legrangosabb irodalmi elismerése), lebilincselő és fordulatos regényét vitte filmvászonra, lenyűgöző feldolgozásban.

Viszontlátásra odafönt (See You Up There) feliratos előzetes

Viszontlátásra odafönt (2017) Laurent Lafitte és Albert Dupontel
Viszontlátásra odafönt (2017) poszter
Szereplők
Rendező
Író
Forgatókönyv
OperatőrVincent Mathias
VágóChristophe Pinel
Zene
LátványtervezőPierre Queffelean
Jelmez, kosztümMimi Lempicka
Producer
Stúdió
FilmforgalmazóMozinet
Hossz117 perc (1 óra 57 perc).
Korhatár16 éven aluliaknak nem ajánlott!
LinkekIMDb TMDb

Hasonló filmek dráma kategóriában

Kapcsolódó linkek

Viszontlátásra odafönt - nyomtatható változat

Viszontlátásra odafönt - Küldd el levélben!

2018-02-07 09:08:38
Szponzorált tartalom