Lengyel filmek

Lengyel gyártású, vagy lengyel közreműködéssel készült filmek listája. Keresési eredmény: 17 lengyel film.

Kísértés

Kísértés (2023) képek

Pokusa / Temptation

A vonzó és ambiciózus Inez (Helena Englert) mindig is arról álmodott, hogy újságíró lesz. Egy nap lehetőséget kap, hogy első megbízásként három napig kövessen egy híres futballsztárt és tudjon meg róla minél többet egy készülő cikkhez. A pazar, fényűző életmódot élő Maksról (Piotr Stramowski) kiderül, hogy van egy sötét oldala is, kettejük kapcsolata pedig innentől veszélyes fordulatot vesz.

Gyártási év2023 Műfajthriller dráma

Ölelj meg! - Macikaland Mézföldön

Ölelj meg! - Macikaland Mézföldön (2022) képek

Hug Me - The Movie

A rajzflm egy medvebocsot és papáját követi, akik kalandra indulnak, hogy megtalálják az Aranyföldet, amelyről úgy tartják, hogy végtelen mézforrást rejt, hogy elkészíthessék a születésnapi tortát a kicsinek.

Gyártási év2022 Műfajanimációs

IÁ (2022) képek

Eo

IÁ, a szomorú tekintetű, kíváncsi természetű szamár megszökik egy lengyel cirkuszból. Poroszkálása során Lengyelországból egészen Olaszországig jut, szabadságát megélve abszurd, szívmelengető, tragikus és vicces kalandokba keveredik.

Gyártási év2022 Műfajdráma

Roving Woman

Roving Woman (2022) képek

2022, Los Angeles. Sarát kirúgja otthonról vőlegénye, „Hollywood majdnem híres üdvöskéje”. A feldúlt nő egy lopott autóval vág neki a világnak, hogy ne csak új otthonra, de önmagára is rátaláljon.

Gyártási év2022 Műfajdráma

Búcsú a tavasztól

Búcsú a tavasztól (2022) képek

Marzec '68 / March '68

Varsó, 1968. Márciusban diáktüntetés alakul ki két, disszidensnek kikiáltott tanuló egyetemről való jogellenes kirúgása ellen, valamint a Kazimierz Dejmek rendezte, a lengyel Nemzeti Színházban játszandó újraadaptált darab védelmében, aminek előadásait 11 este után január végén betiltották a politikai erők, megsértve ezzel a szólásszabadságot.

Gyártási év2022 Műfajromantikus dráma történelmi

Az észak királynője

Az észak királynője (2021) képek

Margrete den første / Margrete: Queen of the North

Az év 1402. I. Margit dán királynő elérte azt, ami még senkinek nem sikerült. Dániát, Norvégiát és Svédországot egy békeorientált unióba tömörítette, melyet fiatal, örökbe fogadott fia, Erik révén egyedül irányít.

Gyártási év2021 Műfajéletrajzi dráma történelmi

Loving Vincent

Loving Vincent

A Loving Vincent a világ első festményanimációs filmje, a híres festő Vincent van Gogh ellentmondásos életéről és rejtélyes haláláról.

Gyártási év2017 Műfajanimációs életrajzi dráma

Igaz történet alapján

D'aprés une histoire vraie / Based on a True Story

Delphine a sikeres írónő alkotói válságban szenved, amikor Váratlanul belép az életébe egy gyönyörű, ám titokzatos rajongója.

Gyártási év2017 Műfajdráma misztikus thriller

A fa alatt

Undir trénu / Under the Tree

Két család rossz szomszédi viszonyba kerül egy fa miatt, ami leárnyékolja egyikük teraszát és emiatt egyre jobban elszabadulnak az indulatok.

Gyártási év2017 Műfajvígjáték dráma misztikus thriller

Egyesült szerelmes államok

Zjednoczone stany milosci / United States of Love

1990, Lengyelország. Négy, látszólag boldognak tűnő nő úgy dönt, hogy itt az ideje változtatni életükön és beteljesítsék vágyaikat.

Gyártási év2016 Műfajdráma

Ártatlanok

Les innocentes / The Innocents

1945-ben a háború végéhez közeledve, egy vöröskeresztes doktornőt segítségül hívnak egy lengyel zárdához, ahol számos állapotos apácát talál.

Gyártási év2016 Műfajdráma történelmi

Emlékképek

Powidoki / Afterimage

Andrzej Wajda életrajzi-drámája a tragikus sorsú, Wladyslaw Strzeminski lengyel avantgárd festőnek állít emléket.

Gyártási év2016 Műfajéletrajzi dráma történelmi

Az utolsó család

The Last Family / Ostatnia rodzina

Az ismert lengyel művészcsalád története: Zdzislaw Beksinski legendás festőművész, felesége Zofia és fia Tomasz. Életük messze nem volt szokványos.

Gyártási év2016 Műfajéletrajzi dráma

Porto 35mm

Porto

Mati és Jake élete egy pillanatra összeér a legendás egyetemi városban, Portóban, amikor megismerkednek és együtt töltenek egy éjszakát.

Gyártási év2016 Műfajromantikus dráma

Ida

Ida

Ida (2013) - Pawel Pawlikowski fekete-fehér filmdrámája, 1956-ban játszódik Lengyelországban. Anna, a fiatal novícius apáca, fogadalomtétele előtt meglátogatja nénikéjét, aki feltárja előtte családjuk tragikus múltját.

Gyártási év2013 Műfajdráma

Üstökös a Mumin-völgy fölött

Muumi ja punainen pyrstötähti / Moomins and the Comet Chase

Egy nap Mumin arra ébred, hogy valami furcsa történt Mumin-völgyben, mindent sűrű szürke por borít, a folyót, fákat, eget és földet, de még a házukat is.

Gyártási év2010 Műfajanimációs kaland családi

A zongorista

A zongorista (2002) képek

The Pianist

1939, Varsó. Wladyslaw Szpilman zongoraművész egy lemezstúdióban dolgozik, amikor bombázni kezdik a várost. A felvétel félbeszakad, Wladyslaw hazatér. Otthon zsidó szülei és testvérei megpróbálják eldönteni, mit vigyenek magukkal, ha a növekvő náci fenyegetés miatt menekülniük kell Varsóból.

Gyártási év2002 Műfajéletrajzi dráma zenés
Lengyel filmek: 17 lengyel film, 1 oldalon
    Szponzorált tartalom
    Ehhez a blokkhoz jelenleg nincs tartalom.
    Film kategóriák
    Legújabb képgalériák