Spanyol filmek

Spanyol gyártású, vagy spanyol közreműködéssel készült filmek listája. Keresési eredmény: 43 spanyol film.

Múmiák

Múmiák (2023) képek

Mummies

A múmiák nem nyughatnak. Jól megérdemelt, évezredes pihenőjüket töltik, de városukban nincs síri csend: számukra csak az a lényeg, hogy az élőkkel ne találkozzanak, egyébként nagy, pezsgő, élettel (és szerelemmel) teli városban töltik az örökkévalóságot.

Gyártási év2023 Műfajanimációs vígjáték családi

Samsara

Samsara (2023) képek

Egy buddhista fiatal minden reggel meglátogat egy idős nőt, hogy a Tibeti Halottaskönyvből olvasson fel neki, ezzel a halál és a következő élet közötti útra felkészítve őt. Az utolsó napon a fiú a könyv záró sorait súgja az asszony fülébe, becsukja a szemét és vele együtt meditál, miközben a nő lelke útra kel.

Gyártási év2023 Műfajdráma

Megtorlás

Megtorlás (2023) képek

Retribution

Mikor épp iskolába fuvarozza gyermekeit, a banki vezető, Matt Turner egy hívást kap; a vonal túlsó végén megszólaló hang azzal fenyegetőzik, hogy felrobbantja a kocsijukat, amennyiben bármelyikük is ki próbál szállni a járműből.

Gyártási év2023 Műfajakció krimi dráma

A művészet templomai – Az Alhambra

A művészet templomai – Az Alhambra (2022) képek

Los constructores de la Alhambra

1340-et írunk. I. Juszuf szultán tudva, hogy Granada központú birodalmát hamarosan kiszorítja Európából a környező királyságok előrenyomulása, az Alhambra építtetésébe kezd, hogy fejlett civilizációjáról örök nyomot hagyjon. Ibn al-Hatib nagyvezír, aki egyben költő és korát jóval meghaladó polihisztor is, oroszlánrészt vállal a nagyratörő vállalkozás sikerre vitelében.

Gyártási év2022 Műfajdokumentum Cimke

Altatódal

Altatódal (2022) képek

Cinco lobitos / Lullaby

Amaiának és Javinak most született gyereke, még csak ismerkednek a szülői szereppel. Amaia fél, hogy nem tud helytállni, és mivel Javi hetekig távol van, úgy dönt, átmenetileg visszaköltözik a szüleihez, hogy megossza velük a kisbaba gondozási feladatait.

Gyártási év2022 Műfajdráma

Szörnyetegek

Szörnyetegek (2022) képek

As bestas / Beasts

Antoine (Denis Ménochet) és Olga (Marina Foïs) francia házaspár, akik egy kis spanyol faluban élnek, Galicia szívében. Csendes életüket növénytermesztéssel és romos házak megóvásával töltik, ám viszonyuk a spanyol ajkú szomszédokkal közel sem idilli.

Gyártási év2022 Műfajdráma thriller

13 ördögűzés

13 ördögűzés (2022) képek

13 exorcismos

Amikor Laura furcsa viselkedése a családjának is feltűnik, a szülők kezdetben arra gyanakszanak, hogy ez nem több egyszerű tinédzser problémánál. Ám a lány állapota hamar rosszabbra fordul.

Gyártási év2022 Műfajhorror thriller

A művészet templomai – Goya mesterművei

A művészet templomai – Goya mesterművei (2022) képek

L'ombre de Goya par Jean-Claude Carrière

A művészet templomai sorozat legújabb premierfilmjében José Luis López Linares, a Bosch – A gyönyörök kertje című nagy sikerű művészeti film rendezője a spanyol festészet meghatározó alakjának nyomába ered. Látványos dokumentumfilmje úgy visz minket közelebb Francisco Goya festészetéhez, hogy a néző közben egy másik zseniális alkotó útitársává szegődhet.

Gyártási év2022 Műfajdokumentum Cimke

Nyolclábú felügyelő és a rejtélyek rejtélye

Nyolclábú felügyelő és a rejtélyek rejtélye (2022) képek

Inspector Sun y la maldición de la viuda negra

A bogarak világában a pókok a rendőrök és bűnüldözők. Itt tevékenykedik Nyolclábú felügyelő, akinek végre sikerül kézre kerítenie régi ellenfelét, egy mesterbűnözőt.

Gyártási év2022 Műfajanimációs

Röfi

Röfi (2022) képek

Cerdita / Piggy

Egy túlsúlyos tinit "menő" lányok csoportja zaklat a medence mellett, miközben a falujában nyaral. A hosszú hazafelé tartó séta megváltoztatja az életét.

Gyártási év2022 Műfajdráma horror thriller

Eltitkolt történetek

Eltitkolt történetek (2022) képek

Historias para no contar / Stories Not to Be Told

Öt komikus történet keresztezi egymást véletlenszerűen. A pörgős ritmusú, humoros és akciódús film elsősorban a főszereplők érzelmeire összpontosít.

Gyártási év2022 Műfajakció kaland vígjáték

Ház a kaktuszok között

Ház a kaktuszok között (2022) képek

La casa entre los cactus / The House Among the Cactuses

A női főszerepben a filmkedvelők egy régi ismerőst láthatnak viszont Ariadna Gil (A faun labirintusa) személyében. A mondhatni egyhelyszínes spanyol pszicho-thrillert a Kanári-szigeteken forgatták.

Gyártási év2022 Műfajthriller dráma

Az a bizonyos nyár

Az a bizonyos nyár (2022) képek

Cet été-là / This One Summer

A 11 éves Dune és szülei minden nyáron Franciaország délnyugati partvidékén nyaralnak, ahol találkozik legjobb barátnőjével, Mathilde-dal. Együtt felfedezik a fenyőerdőket, elmélkednek a felhők alakjáról, követik a helyi tinédzsereket, akiknek folyton belerondítanak a bulijaikba és titokban horrorfilmeket néznek.

Gyártási év2022 Műfajvígjáték dráma

Idegen a szekrényben

Idegen a szekrényben (2022) képek

No mires a los ojos / Staring at Strangers

Damián (Paco León) 20 év után veszti el állását. Elbocsátásának hírére dühösen távozik főnökétől és fejébe veszi, hogy az első szembejövő lehetséges búvóhelyet meglátva elvonul a világ elől. Egy furgonon heverő szekrényt megpillantva meg is találja céljához az ideálisnak vélt lehetőséget, azonban a kocsi útnak indul.

Gyártási év2022 Műfajdráma

Párhuzamos anyák

Párhuzamos anyák (2021) képek

Madres paralelas / Parallel Mothers

Két egyedülálló nő ugyanazon a napon ad életet gyermekének. Közös kórterembe kerülnek. Kiderül, hogy egyikük terhessége sem volt tervezett. A középkorú Janis repes az örömtől, míg a kamaszkorú Ana traumaként éli meg, hogy anya lett. A kórház folyosóján Janis vígasztalni próbálja Anát. Pár mondat elegendő ahhoz, hogy szoros kötelék alakuljon ki a két nő között.

Gyártási év2021 Műfajdráma

Út a díjesőig

Út a díjesőig (2021) képek

Competencia oficial / Official Competition

A milliárdos vállalkozónak zseniális ötlete támad, hogy neve az örökkévalóságig fennmaradjon. Elhatározza, hogy egy korszakalkotó filmet készít és ehhez a legjobbakra van szüksége. Az elismert filmest, Lola Cuevast (Penélope Cruz) bízza meg a nagyratörő terv kivitelezésével.

Gyártási év2021 Műfajvígjáték dráma

Egy tolvaj lánya

Egy tolvaj lánya (2019) képek

La hija de un ladrón / A Thief's Daughter

Sara egész életében egyedül volt. Most, 22 évesen, immár egy kisgyermekkel az a vágya, hogy öccsével és gyermeke apjával egy családot alkossanak. Tudja, hogy a legfőbb akadály a saját apja, a börtönből szabaduló Manuel lehet. Úgy dönt, hogy távol tartja őt maguktól.

Gyártási év2019 Műfajdráma

Bajnokok

Champions

Marco Spanyolország legjobb kosárlabdacsapatának segédedzője. Egy nap ittasan vezet, és frusztrált viselkedése és kezelhetetlen indulatai miatt balesetet okoz.

Gyártási év2018 Műfajvígjáték dráma sport

Mindenki tudja

Todos lo saben / Everybody Knows

A kétszeres Oscar-díjas rendező, Asghar Farhadi (Nader és Simin – Egy elválás története, Az ügyfél) most először forgatott nemzetközi stábbal.

Gyártási év2018 Műfajkrimi dráma misztikus thriller

A rendszer

El reino / The Realm

Manuel, egy befolyásos, karizmatikus politikus, akinek nagy esélye van arra, hogy regionális altitkárból végre elnökké léptessék elő. Tökéletes élete – a drága éttermek és luxus yachtok világa – pillanatok alatt összeomlik, amikor súlyos korrupciós botrányba keveredik.

Gyártási év2018 Műfajdráma thriller
Spanyol filmek: 43 spanyol film, 3 oldalon
Szponzorált tartalom
Ehhez a blokkhoz jelenleg nincs tartalom.
Film kategóriák
Legújabb képgalériák