Magasmentés


Magasmentés (2023) képek
A Magasmentés című film egy akciókkal teli hőstörténet, egy apa és fia története, valamint látlelet egy reményt vesztett városról. Az alkotás főhőse, egy magasmentő specialista tűzoltó, Félix Sándor (Bogdan Dumitrache). A férfi olyan emberek védangyalává válik, akik el akarják dobni maguktól az életet.


IMDb:6.4/10 64 szavazat

Toplista
16 éven felülieknek!Gyártási év2023 Ország Műfaj Mozipremier2023. november 16.

Félix mindenkit meg akar menteni, az embereket hidakról, magas épületekről hozza le. A városban nagy szükség van a munkájára, hiszen a szokatlan, folyamatos esőzésektől nyugtalanná vált emberek közül egyre többen akarnak végezni az életükkel. Mintha valami vírus terjedne, de az okokat senki sem ismeri.
Félix évekkel korábban egy balesetben elvesztette a feleségét, fiával (Börcsök Olivér) is reménytelenül megromlott a kapcsolata, noha a fiú közelebb van az apjához, mint azt Félix sejtené. Miközben Félix igyekszik újra kapcsolatot találni a fiával, és segíteni az embereken, drámai eseményeket indít el, és rá kell döbbennie arra, hogy semmi sem az, aminek látszik.

A film főszereplője Bogdan Dumatriche, aki a romániai filmművészet egyik legismertebb színésze. Fiát Börcsök Olivér alakítja, akinek ez az első filmes főszerepe, de a nézők láthatták már a Tanár című sorozatban. Keszég László, Schneider Zoltán, Bánfalvi Eszter, Makranczi Zalán és Takáts Andrea mellett az alkotásban szerepel Cserhalmi György, Kovács Lajos és Hegedűs D. Géza is.

A Magasmentés rendezője Fésős András, akinek Az eltűnt mozi (1993) című vizsgafilmjét Diák Oscar-díjra jelölte az Amerikai Filmakadémia. Első játékfilmje, a Szabó Győző főszereplésével készült Balra a nap nyugszik (2000) magyarországi és a nemzetközi filmfesztiválokon is sikereket ért el. Fésős András azóta rövid- és dokumentumfilmeket, sorozatokat és színházi produkciókat rendezett. A Magasmentés című forgatókönyvét a Hartley-Merrill nemzetközi forgatókönyvírói versenyen is díjazták.

A Magasmentés a Nemzeti Filmintézet támogatásával és a Film Force produkciójában készült.

Magasmentés (2023) előzetes

Magasmentés (2023)
Magasmentés poszterek
Szereplők | Karakterek
Túsztárgyaló
Beke Gábor
Joó százados
Beke Klára

Rendező
Forgatókönyv
OperatőrSzatmári Péter
VágóKornis Anna
Producer
Stúdió
FilmforgalmazóBudapest Film
HosszNincs adat
Korhatár16 éven aluliaknak nem ajánlott!
LinkekIMDb

Magasmentés képek (10 kép)

 • Magasmentés (2023)
  Magasmentés (2023)
 • Magasmentés (2023)
  Magasmentés (2023)
 • Magasmentés (2023)
  Magasmentés (2023)
 • Magasmentés (2023)
  Magasmentés (2023)
 • Magasmentés (2023)
  Magasmentés (2023)
 • Cserhalmi György - Magasmentés (2023)
  Cserhalmi György - Magasmentés (2023)

További 4 kép a galériában: Magasmentés képgaléria

Hasonló filmek dráma kategóriában

Kapcsolódó linkek

Magasmentés - nyomtatható változat

Magasmentés - Küldd el levélben!

2023-10-19 13:28:39
Szponzorált tartalom