Hölgy aranyban

Woman in Gold

Hölgy aranyban (Woman in Gold)
A holokauszt túlélő Maria Altmann (Helen Mirren) igaz története, aki évekig pereskedett az osztrák állammal, hogy visszaszerezzen egy világhírű festményt, amit a második világháborúban raboltak el családjától.


IMDb:7.3/10 48.7 ezer szavazat

Toplista
12 éven felülieknek!Gyártási év2015 Ország Műfaj Mozipremier2015. május 21.

Maria Altmann (Helen Mirren) a második világháború idején menekült Ausztriából az Egyesült Államokba a holokauszt elől. Az időközben nyolcvan évessé vált asszony, testvére temetésekor levelekre bukkan, melyből kiderül hogy megpróbálta visszaszerezni a családjuktól nácik által elkobzott, világhírű "Nő aranyban" című festményt, melyet Gustav Klimt festett nagynénjéről, ami második világháború után Ausztria tulajdonába került. Vonakodva visszatér Bécsbe, de mivel a kormány nem hajlandó megválni az értékes műkincstől és elutasítják követelését, Maria egy tapasztalatlan ügyvéd Randol Schoenberg (Ryan Reynolds) és Hubertus Czernin (Daniel Brühl) osztrák újságíró segítségével, perbe száll hogy helyreállítsa családja múltját és visszaszerezze jogos tulajdonú festményüket.

Simon Curtis (Egy hét Marilynnel) igaz, történelmi eseményeken alapuló filmje Helen Mirren, Ryan Reynolds, Daniel Brühl főszereplésével. Maria Altmann pere tíz évig húzódott és óriási publicitás övezte, amikor 2004-ben végre ítélet született az ügyben. A nyolcvanéves asszony, nem csak visszanyerte ami jogosan a családjáé, hanem bizonyos mértékű igazságot kapott, mellyel elérte, hogy felhívja a figyelmet a nácik által elkövetett háborús bűncselekményekre, gyilkosságokra és a hatalmas műkincstolvajlásra.

Hölgy aranyban (Woman in Gold) hivatalos, magyar feliratos filmelőzetes

Hölgy aranyban (Woman in Gold) Helen Mirren és Ryan Reynolds
Hölgy aranyban (Woman in Gold) poszter
Szereplők
Rendező
Író
Forgatókönyv
Operatőr Ross Emery
Vágó Peter Lambert
Zene
Látványtervező Jim Clay
Producer
Stúdió Origin Pictures 2nd District Filmproduktion
FilmforgalmazóFórum Hungary
Hossz109 perc (1 óra 49 perc).
Korhatár12 éven aluliaknak nem ajánlott!
LinkekIMDb

Hasonló filmek dráma kategóriában

Kapcsolódó linkek

Hölgy aranyban - nyomtatható változat

Hölgy aranyban - Küldd el levélben!

2015-05-11 10:15:47
Szponzorált tartalom