Frantz

Frantz

Frantz (2016) történelmi, dráma
Az első világháború után a német Anna vőlegényét gyászolja. Egy nap a temetőben titokzatos francia férfit pillant meg Frantz sírjánál.


IMDb:7.5/10 16.9 ezer szavazat

Toplista
12 éven felülieknek!Gyártási év2016 Ország Műfaj Mozipremier2017. május 18.

1919-et írunk, az első világháború véget ért, a hatása azonban még nem múlt el nyomtalanul. A német Anna vőlegényét, Frantzot gyászolja, aki a fronton vesztette el az életét. Egy nap titokzatos férfi jelenik meg Frantz sírjánál, akit rejtélyes kapcsolat köt a halott katonához. A francia Adrian jelenléte nem csak a német kisvárosban okoz konfliktust, Frantz szüleit is felkavarja fiuk régi párizsi barátjának látogatása. Anna utánajár a két férfi ismeretségének, Franciaországba is követi a Párizsba visszatérő férfit, miközben folyamatosan viaskodik az érzéseivel is.

François Ozon francia rendező (A házban, Vízcseppek a forró kövön, 8 nő, Uszoda) legújabb filmjének premierje a világhírű Velencei Nemzetközi Filmfesztiválon volt, ahol Paula Beert (Sötét völgy, Az utolsó éjszaka Párizsban) a legjobb fiatal színésznőnek járó Marcello Mastroianni-díjjal jutalmazták. A Frantz szerepelt a Telluride Filmfesztiválon, a Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon, a Sundance-en, San Sebastiánban, Londonban és a szintén ’A’ kategóriás Hong Kong-i Nemzetközi Filmfesztiválon is, és több mint 20 díjra jelölték. Ozon az Oscar-díjas Ernst Lubitsch 1932-ben forgatott filmjét (Broken Lullaby) vette alapul, amely annak idején szintén versenyben volt a Velencei Nemzetközi Filmfesztiválon. A Frantz főbb szerepeiben Paula Beer mellett a César-díjas Pierre Niney (Yves Saint Laurent, Felcsípve, Túl sok érzelem), Ernst Stötzner (Underground, A pók hálója) és Marie Gruber (A mások élete, A felolvasó) látható.

Frantz (2016) - Magyar feliratos előzetes

Frantz (2016) Pierre Niney és Paula Beer
Frantz (2016) magyar poszter
Szereplők | Karakterek
Adrien Rivoire
Doktor Hans Hoffmeister
Magda Hoffmeister
Frantz Hoffmeister
Adrien anyja
Szálloda recepciós
Német temetőgondnok
Részeg fiatalember

Rendező
Forgatókönyv
OperatőrPascal Marti
VágóLaure Gardette
Zene
LátványtervezőMichel Barthélémy
Jelmez, kosztümPascaline Chavanne
Producer
Stúdió
FilmforgalmazóVertigo Média Kft.
Hossz113 perc (1 óra 53 perc).
Korhatár12 éven aluliaknak nem ajánlott!
LinkekIMDb TMDb

Frantz (2016) díjak és jelölések:

Velencei Nemzetközi Filmfesztivál (2016) - Marcello Mastroianni-díj: Paula Beer

Hasonló filmek dráma kategóriában

Kapcsolódó linkek

Frantz - nyomtatható változat

Frantz - Küldd el levélben!

2017-05-18 10:19:08
Szponzorált tartalom