Django

Django

Django (2017) életrajzi, zenés, dráma
A németek által megszállt Párizsban Django Reinhardt elismert dzsesszgitáros. Amikor a nácik felkérik egy visszautasíthatatlan fellépésre, úgy dönt elmenekül az országból.


IMDb:6.3/10 2 ezer szavazat

Toplista
12 éven felülieknek!Gyártási év2017 Ország Műfaj Mozipremier2017. november 9.

A történet Párizsban játszódik a II. világháború éveiben. Django Reinhardt ekkor a legkedveltebb gitárművész, őt tartják a swing királyának. Zenéjével mindenkit elvarázsol, koncertjeire tömegek járnak el, és nem csak a megszállt Párizs lakosai, hanem német katonák és tisztek is.
Django zsenialitásának híre Berlinbe is eljut, ezért a németek meghívják őt a harmadik birodalom fővárosba egy olyan fellépésre, amelyen Goebbels, a hírhedt propaganda miniszter is jelen lesz. A zenészt többen óva intik attól, hogy elfogadja a németek meghívását, mert Django nem csak remek gitárművész, de roma származású is egyben, és ekkora már Párizsba is eljutnak a hírek arról, hogy a nácik miként bánnak a cigány emberekkel. Gjango ezért úgy dönt, elmenekül az országból...

Etienne Comar életrajzi ihletettségű mozifilmje, Reda Kateb és Cécile De France főszereplésével, a második világháború alatt mutatja meg az egyedülálló zenész életét és menekülését a náci megszállás alatt álló Párizsból.

Django (2017) magyar feliratos előzetes

Django (2017) zenés, életrajzi, háborús, dráma
Django (2017) poszter
Szereplők
Rendező
Író
Forgatókönyv
OperatőrChristophe Beaucarne
VágóMonica Coleman
Zene
LátványtervezőOlivier Radot
Jelmez, kosztümPascaline Chavanne
Producer
Stúdió
FilmforgalmazóCinenuovo Kft.
Hossz117 perc (1 óra 57 perc).
Korhatár12 éven aluliaknak nem ajánlott!
LinkekIMDb

Hasonló filmek életrajz kategóriában

Kapcsolódó linkek

Django - nyomtatható változat

Django - Küldd el levélben!

2017-10-12 11:25:52
Szponzorált tartalom