12 katona

12 Strong

12 katona (12 Strong) háborús akciófilm
9/11 után egy elit kommandós egységet dobtak le az afgán hegyek közé, hogy levadásszák a tálib terroristákat.


IMDb:6.5/10 89.5 ezer szavazat

Toplista
16 éven felülieknek!Gyártási év2018 Ország Műfaj Mozipremier2018. március 8.

2001. szeptember 11-én sosem látott méretű támadás érte az Egyesült Államokat. Egy nap sem kellett hozzá, hogy döntés szülessen az első válaszcsapásról. Egy fiatal, vakmerő, de igazi háborút még sosem látott tiszt (Chris Hemsworth) vezetésével egy elit kommandós egységet dobtak le az afgán hegyek közé. A feladatuk az, hogy eljussanak Mazár-e Sarifba, elfoglalják a várost és elvágják az al-Kaida utánpótlási vonalát.
A helyszínen a kommandósok átmeneti szövetséget kötnek egy helyi hadúrral, aki támogatja őket: lovakat ad nekik a harchoz és elvezeti őket a tálibokhoz. A legmodernebb haditechnikára kiképzett 12 katona attól kezdve lóháton csatázik. Hatalmas túlerő ellen, elképesztő körülmények között küzdenek, de vigyáznak egymásra és a lovaikra: a háború új szabályait tanulják. A terror elleni háborúban, most 12-en visszavághatnak, és még ha sikerrel is járnak, nem biztos hogy élve hazajutnak.

Az újoncnak számító Nicolai Fuglsig rendező és a világ egyik legismertebb producere Jerry Bruckheimer közös filmje, Chris Hemsworth, Michael Shannon, Michael Pena és Trevante Rhodes főszereplésével, egy elképesztő, igaz történet alapján, egy háború ismeretlen fejezetéről. A film Doug Stanton Horse Soldiers című könyve alapján készült, mely az Afganisztánban harcoló amerikai lovas katonák történetét meséli el.

12 katona (12 Strong) hivatalos szinkronos előzetes

12 katona (2018) háborús, dráma, akciófilm
12 katona (2018) poszter
Szereplők
Rendező
Író
Forgatókönyv
OperatőrRasmus Videbæk
VágóLisa Lassek
Zene
LátványtervezőChristopher Glass
Jelmez, kosztümDaniel J. Lester
Producer
Stúdió
FilmforgalmazóInterCom
Hossz130 perc (2 óra 10 perc).
Korhatár16 éven aluliaknak nem ajánlott!
LinkekIMDb TMDb

Hasonló filmek háborús kategóriában

Kapcsolódó linkek

12 katona - nyomtatható változat

12 katona - Küldd el levélben!

2018-02-20 09:40:57
Szponzorált tartalom