Phoenix bár

Phoenix

Phoenix bár (2014)
Nelly a koncentrációs táborok túlélője, egy arcplasztikai műtét után megkeresei férjét, aki talán annak idején feladta őt a náciknak.


IMDb:7.3/10 14.9 ezer szavazat

Toplista
16 éven felülieknek!Gyártási év2014 Ország Műfaj Mozipremier2015. augusztus 6.

Nelly (Nina Hoss) a német-zsidó nightclub énekesnő túlélte a koncentrációs tábort, de súlyos arcsérüléssel tér haza. Egyetlen megmaradt barátnője, Lene (Nina Kurzendorf) segít neki és egy arcplasztikai műtét segítségével helyreállítják arcát, de vonásai csak hasonlóak régi önmagához. Lene meggyőződése, hogy Nelly-t saját, imádott férje Johnny (Ronald Zehrfeld) adta fel a náciknak. Nelly a háború által feldúlt Berlinben elindul férje keresésére, hogy megtudja mi az igazság. Megtalálja a férfit, aki nem ismeri fel, hiszen újjáalkotott arca nem teljesen azonos a régivel, ezért nem fedi fel előtte a kilétét. Férje azonban meglepő dologgal áll elő: arra kéri, hogy adja ki magát halottnak hitt feleségének, játssza el őt minél hitelesebben a hatóságok előtt, majd osztozzanak a kártérítési pénzen. Nelly belemegy a játékba, titkon azt remélve, hogy férje szereti és egyszer mégiscsak felismeri, ugyanakkor meg kell tudnia, hogy igaz-e Lene sejtése...

Christian Petzold (Barbara, 2012) új filmjében, lebilincselően izgalmas, thrillerszerű dráma bontakozik ki a második világháború utáni, zűrzavaros Németországban. Alkotása öt rangos nemzetközi fesztiváldíjat nyert, többek között a San Sebastian-i fesztiválon a Fipresci-díjat, illetve a seattle-i filmfesztiválon a legjobb színésznőnek járó elismerést kapta meg.

Phoenix bár (Phoenix) magyar feliratos előzetes

Phoenix bár (2014) Ronald Zehrfeld és Nina Hoss
Phoenix bár (Phoenix) plakát
Szereplők
Rendező
Író
Forgatókönyv
Operatőr Hans Fromm
Vágó Bettina Böhler
Zene
Látványtervező Kade Gruber
Jelmez, kosztüm Anette Guther
Producer
Stúdió
FilmforgalmazóCirko Film
Hossz98 perc (1 óra 38 perc).
Korhatár16 éven aluliaknak nem ajánlott!
LinkekIMDb

Hasonló filmek dráma kategóriában

Kapcsolódó linkek

Phoenix bár - nyomtatható változat

Phoenix bár - Küldd el levélben!

2015-07-28 13:47:17
Szponzorált tartalom